• 欢迎访问江西自考网!本站为考生提供江西自考信息服务,网站信息供学习交流使用,非政府官方网站,官方信息以江西省教育考试院www.jxeea.cn为主。

自考热线:  0791-86250663

距2021年4月考试还有75

距2021年4月报名已经开始

所在位置:江西自考网 > 自考试题 > 正文

江西自考2020年学位英语模拟试题及答案

2020-04-01 15:12:15   来源:江西自考网    点击:       
  江西自考网为考生提供2020年4月自考学位英语模拟试题及答案,希望能帮助各位自考生更好地学习,顺利通过考试。

  (后附答案)

Passage Three
 
When jack Davis, 9, looks up at the night sky, he doesn’t see just the stars. He sees his future. The fourth grader from New Jersey has a deep interest in outer space and the alien(外星的) beings he thinks might live there.
 
In July, Jack heard that NASA was looking for a new planetary protection officer and decided he was the right person for the job. The position, which focuses on preventing astronauts from accidentally bringing extremely small, potentially dangerous alien life-forms back to Earth and ensuring that astronauts do not take Earth-based germs with them into space, pays from $124,406 to $187,000 per year.
 
Jack wrote a letter to NASA, noting his qualifications for the job. “My sister says I am an alien,” Jack wrote, pointing out that since he is young, he can “learn to think like an alien.” He signed the letter “Jack Davis, Guardian of the Galaxy.”
 
Within days, Jack received a personal letter from NASA’s planetary science director, James L. Green. “We are always looking for bright future scientists and engineers to help us,” Green wrote.”I hope you will study hard and do well in school. We hope to see you here at NASA one of these days!”
 
Jack said he was “shocked” when Green’s response arrived. “I shouted, I got a letter from NASA!”
 
Green says he loves to answer letters from children. He calls his response a “gravity assist.” Spacecraft use gravity assistance from objects like planets and moons to help power the craft toward another celestial(天上的) body. Green hopes a reply can influence a person’s path in life in a similar way.
 
26. Which of the following can best describe Jack Davis?
 
A. Mature
 
B. Curious.
 
C. Talented.
 
D. Honest
 
【答案】B
 
【解析】根据文章“The fourth grader from New Jersey has a deep interest in outer space and the alien(外星的) beings he thinks might live there.”可以得出答案。
 
27. What is the job responsibility of the planetary protection officer?
 
A. To ensure the mental and physical health of the astronauts
 
B. To protect Earth from possible alien attacks in the future
 
C. To keep harmful substances form spreading between Earth and outer space.
 
D. To study the unknown substances astronauts brought back to Earth
 
【答案】C
 
【解析】根据文章“The position, which focuses on preventing astronauts from accidentally bringing extremely small, potentially dangerous alien life-forms back to Earth and ensuring that astronauts do not take Earth-based germs with them into space, pays from $124,406 to $187,000 per year.”可以得出答案。
 
28. In this letter, Jack explains that his strength lies in his _____
 
A. Personality
 
B. Appearance
 
C. Hobby
 
D. Age
 
【答案】A
 
【解析】根据文章“Jack wrote a letter to NASA, noting his qualifications for the job. “My sister says I am an alien,” Jack wrote, pointing out that since he is young, he can “learn to think like an alien.” He signed the letter “Jack Davis, Guardian of the Galaxy.””可以得出安安。
 
29. In his response to the boy, James Green _____.
 
A. Encourages Jack to be a future NASA scientist
 
B. Invites Jack to visit NASA as soon as possible
 
C. Tells Jack NASA’s requirements for scientists
 
D. Offers to provide training for Jack at NASA
 
【答案】A
 
【解析】根据文章“Within days, Jack received a personal letter from NASA’s planetary science director, James L. Green. “We are always looking for bright future scientists and engineers to help us,” Green wrote.”I hope you will study hard and do well in school. We hope to see you here at NASA one of these days!””可以得出答案。
 
30. In the last paragraph, the author intends to _____.
 
A. Support Green for using gravity assist in projects.
 
B. Introduce the concept of gravity assist
 
C. Guide young people by giving them a gravity assist
 
D. Explain how Green’s letter serves as a gravity assist
 
【答案】C
 
【解析】根据文章“Green hopes a reply can influence a person’s path in life in a similar way.”可以得出答案。

  考生如有自考疑问可在线咨询老师进行了解,也可以加入考生交流群探讨。

上一篇:2020年江西自考《英语二》模拟试题及答案
下一篇:2020年江西自考《计算机应用基础》模拟试题及答案2

  • 江西自考网便捷服务
  • 江西自考考生微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。